caronthebeach

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Τώρα που το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών, ο καιρός προδιαθέτει εξορμήσεις στην εξοχή και σε παραλίες. Είναι όμως απαραίτητο να γίνουν πρώτα για την ασφάλεια μας κάποιοι έλεγχοι στο αυτοκίνητο πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας. Έλεγχοι οι οποίοι δεν απαιτούν τεχνικές γνώσεις και μπορούν να πραγματοποιηθούν από τον οποιονδήποτε!

  1. Υαλοκαθαριστήρες: Τα μάκτρα στο πέρασμα του χρόνου αλλοιώνονται και χαλάνε. Καλό είναι να τα ελέγχουμε αν τακτά χρονικά διαστήματα για τυχόν σκασίματα που θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην καθαρίζουν καλά αλλά και να προκαλέσουν φθορά στο τζάμι.

    Συνίσταται επίσης η χρήση ειδικού ειδικού καθαριστικού στο νερό για την πλύση του παρμπρίζ.

  1. Πίεση ελαστικών: Ένα θέμα που δυστυχώς πολλοί παραλείπουν είναι φυσικά η πίεση των ελαστικών. Είναι απαραίτητο να ελέγχεται η πίεση πριν από κάθε ταξίδι καθώς και τα ίδια τα ελαστικά για τυχόν φθορές. Ο έλεγχος των ελαστικών γίνεται όταν αυτά δεν έχουν ανεβάσει θερμοκρασία και το αυτοκίνητο δεν είναι φορτωμένο. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο οι πιέσεις είναι διαφορετικές.

  1. Μπαταρία: Οι μπαταρίες έχουν διάρκεια ζωής 3 με 5 χρόνια. Με ένα ειδικό μηχάνημα μέτρησης της τάσης μπορούμε να γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η μπαταρία μας και αν είναι απαραίτητη η αντικατάσταση της μην βρεθούμε προ εκπλήξεως. Καλό είναι επίσης να γνωρίζουμε ότι παλαιότερης τεχνολογίας μπαταρίες χρειάζονται συμπλήρωμα μόνο με απιονισμένο νερό

  1. Φρένα: Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελέγχουμε τα φρένα μας για την ασφάλεια μας αλλά και των γύρω μας. Με έναν απλό έλεγχο στην στάθμη των υγρών των φρένων μπορούμε να καταλάβουμε για το αν υπάρχει πρόβλημα στις δισκόπλακες ή στα τακάκια.. Προσοχή! Στη συμπλήρωση του υγρού χρησιμοποιούμε αυστηρά αυτό που έχει ορίσει ο κατασκευαστής.

  1. Λάδια: Το λάδι του αυτοκινήτου ευθύνεται για την καλή λειτουργία του. Για αυτό είναι απαραίτητο να το ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τόσο για την ποσότητα του όσο και για την ποιότητα του. Ο έλεγχος είναι σωστό να γίνεται αφού έχουμε σβήσει τον κινητήρα για 10-15 λεπτά η πριν από το ταξίδι μας και σε μη κεκλιμένο επίπεδο για να πετύχουμε σωστή μέτρηση. Κοιτάμε πρώτα το χρώμα και την υφή του λαδιού. Πολύ σκούρο χρώμα ή λάδι που δεν κολλάει στο χέρι μας αλλά κυλάει σαν νερό σημαίνει ότι χρειάζεται αλλαγή. Σε περίπτωση που η στάθμη είναι χαμηλή συμπληρώνουμε με ειδικό λάδι που ορίζει ο κατασκευαστής.

  1. Έλεγχος στα φώτα: Ελέγξτε όλα τα φώτα (πορείας-θέσης και προβολείς) καθώς και τα φλας, τα φώτα των φρένων και αυτά της όπισθεν με την βοήθεια ενός φίλου σας. Μια καμένη λάμπα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ορατότητας και ασφάλειας.

  1. Κλιματισμός (A/C): Θα ήταν φυσικά αδύνατο να παραλείψουμε τον έλεγχο του κλιματισμού που θα μας συντροφεύει τις δύσκολες μέρες του καλοκαιριού. Ελέγχουμε μόνοι μας την απόδοση του αέρα που βγαίνει από τους αεραγωγούς και αν αντιληφθούμε μειωμένη ροή η κάποια δυσοσμία απευθυνόμαστε σε ειδικό για τον καθαρισμό του.

 

  1. Απαραίτητος Εξοπλισμός: Τέλος αφού έχουμε ελέγξει κάθε άλλο σημείο του αυτοκινήτου μας είναι χρήσιμο να έχουμε μαζί μας κάποια πράγματα τα οποία θα φανούν χρήσιμα σε περίπτωση ατυχήματος η κάποιας δυσκολίας μας στον δρόμο.

  • Πυροσβεστήρας

  • Προειδοποιητικό τρίγωνο

  • Σετ πρώτων βοηθειών

  • Γάντια εργασίας

  • Φακός

  • Καλώδιο για μπαταρία

  • Πλαστικό κάνιστρο

Πιστεύετε πως πιάνουν τα χέρια σας; Βρείτε ότι προϊόν χρειάζεστε από την ευρεία γκάμα μας στο συνεργαζόμενο e-shop της ΤΕΤΟΜΑ

Σε αντίθετη περίπτωση μπορείτε να έρθετε στο συνεργαζόμενο συνεργείο της Mercedes-Benz  Koumantzias Α.Ε.  όπου θα φροντίσουμε εμείς για ότι πρόβλημα και απορία εμφανιστεί.

Καλά και ξεκούραστα ταξίδια!